Om Bolga Brygge

Bolga er ei øy på kysten av Helgeland, ytterst i Meløy kommune i Nordland fylke. Her finner du Bolga Brygge, vårt lyspunkt i havet.

Bolga Brygge har som mål om å være en god aktør for opplevelser i vår region. Vi skreddersyr din opplevelse, enten du reiser som privatperson, som en del av en gruppe eller med din bedrift. Vi skal tilby opplevelser som er forenelig med gjestenes høye forventninger.

Helén Lindqvist

+47 971 77 608

8158 Bolga

Om Bolga

I følge Statiskisk sentralbyrå hadde Bolga 104 innbyggere pr. 1. januar 2012. Bolgværingene livnærer seg først og fremst av havbruk. Dette vil i hovedsak si lakseoppdrett, fiskebruk og fiske. Øya har også skole, barnehage, butikk, post og mekanisk verksted.

Bolgas form og geografiske plassering, med nær tilgang til fiskefelt, har gjort bidratt til at det har bodd folk på Bolga i lange tider. Det har blant annet blitt gjort funn fra vikinggraver på øya.

Sør, nord og vest for Bolga finner man en større skjærgård som tidligere var bebodd. Skjærgården rundt Bolga er oppdelt, og har ulike navn slik som Bolgværet, Snyen og Flatvær. Totalt består den av over 300 mindre holmer og skjær.

Bolga har flere daglige båtanløp for blant annet hurtigbåt til Bodø og Sandnessjøen. Til kommunesenteret Ørnes går det både lokalhurtigbåt og ferge.